Többcélú SANTOKU szakácskés, hús, hal és zöldség darabolására. Hasznos szeletelésre, aprításra és darabolásra. Csipkés penge rozsdamentes acélból és kőrisfa nyéllel. Kés hossza 30,5 cm - Penge 17 cm
Santoku kés
A japán szakácsok minden nemű szeleteléshez, vágáshoz ezt a kést használják. Éle nem egyenes, kicsit visszagörbül, így zöldfűszerek aprításához is nagyszerű. Felső íve a szakács- vagy séfkéshez képes fordított, lefelé hajlik, így könnyebben leválik róla az aktuális szelet étel. Borzasztó éles, használata csak gyakorlott szakácsoknak ajánlott.
A legjobb késeket csak nagy világmárkák gyártják, érdemes ezekre beruházni, örökéletűek, és hihetetlenül más velük dolgozni. Ha jól kifogjuk készletben, akcióban egyben is be tudjuk szerezni őket. A konyhapultra helyezhető fából készült tárolót, úgynevezett blokkot is vásárolhatunk, így nem kell a fiókban kutakodni, egyből kéznél lesznek a segítőink.