20.000 Ft. feletti megrendelés esetén ingyenes szállítás!

Paul Bocuse Vörösbor Dekantáló (Borszellőztető) kettő pohárral 11259000
Paul Bocuse Vörösbor Dekantáló (Borszellőztető) kettő pohárral 11259000
18 690 Ft

Paul Bocuse Vörösbor Dekantáló (Borszellőztető) kettő pohárral 11259000

Paul Bocuse Vörösbor Dekantáló (Borszellőztető) kettő pohárral 11259000
Paul Bocuse Vörösbor Dekantáló (Borszellőztető) kettő pohárral 11259000
Paul Bocuse Vörösbor Dekantáló (Borszellőztető) kettő pohárral 11259000

A Francia Paul Bocuse 3 Michelin csillagos Shéf nevével ellátott Dekantáló! 

1958,1962,1965-ben kapta a Csillagait!

18 690 Ft
Részletek

Felmenői sok generáció óta Collonges-au-Mont-d’Or molnárjai voltak és a molnár felesége már 1765-ben is különösen híres volt jó főztjéről, amellyel az őröltetésre várakozó gazdákat vendégelte meg. Amikor 1840-ben megépítették a Párizs-Lyon-Marseille vasútvonalat, a malmot le kellett bontani, és a család egy közeli farmon nyitott fogadót a Saône partján. A később étteremmé alakított házat 1921-ben Paul nagyapja Joseph váratlanul eladta. Apja, Georges 1925-ben feleségül vette Irma Roulier-t, és átvette az Irma szülei által üzemeltetett „Hotel du Pont de Collonges”-t (ma „Restaurant Paul Bocuse”), de a Joseph Bocuse által kötött szerződés miatt nem adhatta éttermének a család jól csengő nevét.

Paul Bocuse már kilencévesen apja éttermének konyháján dolgozott, majd Eugenie Brazier három csillagos lyoni éttermében tanult. Az 1940-es és 1950-es években megfordult Lyon és Párizs több jelentős éttermének konyháján. 1950-ben Fernand Point három csillagos vienne-i étterme, a „La Pyramide” konyháján tökéletesítette tudását. 1956-ban átvette apjától az anyai nagyszülei által alapított étterem vezetését. 1958-ban nyerte el első Michelin-csillagát, 1962-ben a másodikat, 1965-ben a harmadikat. 1961-ben megszerezte a MOF (Franciaország Legjobb Szakembere) címet. 1965-ben megnyitotta a L’Auberge-t. 1966-ban sikerült visszavásárolnia a nagyapja által eladott éttermet, melyet "L’Abbaye de Collonges"-ra keresztelt át, visszanyerve a család neve feletti rendelkezés jogát. 1975-ben Valéry Giscard d’Estaing a Francia Köztársaság Becsületrendjének lovagjává ütötte. Ebből az alkalomból többek között Paul és Jean-Pierre Haeberlinnel, Michel Guérard-ral és Jean Troisgrosme-mal öt fogásos vacsorát készített, amelynek egyik fogása Bocuse kreációja, a fekete szarvasgombával készült leves – szárnyas-erőleves zöldségekkel, marhahússal, szarvasgombaszeletekkel és libamájjal, rásütött levelestészta-fedéllel – azóta is megtalálható „La soupe aux Truffes V.G.E” néven Bocuse éttermeinek étlapján.

1989-ben a Gault Millau kalauz másik három társával egyetemben, az Évszázad szakácsának választotta.[8]

Adatok
Gyártó
ACH Impex
Cikkszám
GB11259000
Hasonló termékek