20.000 Ft. feletti megrendelés esetén ingyenes szállítás!

RCR Cristalleria ETNA vörösboros pohár, 6db-os 280 ml 120021
RCR Cristalleria ETNA vörösboros pohár, 6db-os 280 ml 120021
13 434 Ft

RCR Cristalleria ETNA vörösboros pohár, 6db-os 280 ml 120021

RCR Cristalleria ETNA vörösboros pohár, 6db-os 280 ml 120021
RCR Cristalleria ETNA vörösboros pohár, 6db-os 280 ml 120021

RCR Cristalleria ETNA vörösboros pohár, 6db-os 280 ml 120021

13 434 Ft
Részletek

Csak erre figyelj, és mindig jól fogsz borospoharat választani

Innentől már nem lehet kérdés, hogy burgundit vagy bordóit válassz

 

Ha jól körülnézünk, észrevesszük, hogy a piacon rengeteg eltérő méretű és formájú borospohár elérhető.

Azonban, ha profin szeretnénk kóstolni, tudnunk kell, melyik borhoz milyen borospohár dukál, ugyanis a megfelelő pohár kiválasztásával a borok legszebb aromáit is előtérbe tudjuk hozni! Azt, hogy milyen poharat választunk, nagyban meghatározza az is, hogy milyen szőlőfajtából készült a bor, reduktív vagy oxidatív eljárással készítették, friss vagy idősebb tételről van szó.

Ismerjük meg közösen a stílusonként ajánlott borospohár fajtákat:

 poharak.JPG


Vörösboros poharak:

Talán nem mondok újdonságot azzal, hogy a vörösborokat nagyobb méretű pohárban ajánlott kínálni, hiszen ezzel tudjuk elérni, hogy minél nagyobb felületen találkozzanak a levegővel, ami az aromák és az ízek kibontakozását elősegíti.

Univerzális vörösboros pohár:

Ez a leguniverzálisabb pohárforma, hiszen nagyjából bármilyen borral kiválóan működik együtt. Legyen az merlot, syrah vagy egy kis tempranillo ez a pohár jó választás lesz, hiszen jól passzol a fűszeresebb, közepes testű borokhoz. Azonban minél testesebb a borunk, annál nagyobb űrtartalmú poharat válasszunk.


Burgundi pohár:

Más néven az aromagyűjtő pohár. Tökéletes választás a közepes testű, gyümölcshangsúlyos vörösborokhoz, akár egy csodaszép pinot noir, vagy kadarka fogyasztásakor, de nyugodtan válasszuk egy érleltebb, koncentráltabb fehérbor ( furmint, hárslevelű, juhfark, chardonnay) esetében is.
Különlegességei közé tartozik, hogy a hordós érlelésből származó zavaró hordóaromákat is kellemesebbé tehetjük vele.Ezt a poharat viszont sosem használjuk üde, vékonytestű fehérborok, vagy pezsgők esetében!

Bordói pohár

Oversized borospohár, amiből testesebb, koncentráltabb, tanninhangsúlyos borokat érdemes fogyasztani. Speciálisan lett kialakítva a bordói típusokhoz, így cabernet sauvignon-t, cabernet franc-t, merlot fogyasszunk belőle.

Fehérboros pohár

Tökéletes választás, ha egy üde, reduktív, savhangsúlyos, aromákban gazdag illatos fajtát kóstolunk. Legyen szó irsai olivérről, cserszegi fűszeresről, muskotályos fajtákról vagy sauvignon blanc-ról. A pohár kialakításának köszönhetően az illatok felemelkednek és összegyűlnek a pohár felső részében, előtérbe helyezve a citrusos, virágos, gyümölcsös aromákat.

 

Pezsgős pohár:

A pezsgők legjobb felszolgálási módja a keskeny, hosszúkás pezsgős flőte pohár.
A pohár alakja elősegíti a gyöngyözés kifejlődését, így nagyobb tömegű boron hatol át mielőtt a pezsgő felszínen előtörne. Előnye, hogy kis mennyiség tölthető bele, így elkerülhetjük a pezsgőnk felmelegedését.

 

Édesboros pohár:

Az édesborokat nem szabad kicsi pohárból kóstolni, így legalább 0,5 l űrtartalmú poharat válasszunk, hiszen így elég levegőt tudunk biztosítani, ahhoz, hogy előtörjenek az édesborok igazi aromajegyei.


Milyen egy szakszerű kóstolópohár?

A nemzetközi szabványban rögzített, kehely alakú, kb. 2 deciliter űrtartalmú, 160 mm magas, vékonyfalú edény (minimális hő-kapacitással).
Természetesen csepp, mosószermaradék és szagmentes!

 

Adatok
Cikkszám
120021
Hasonló termékek