20.000 Ft. feletti megrendelés esetén ingyenes szállítás!

Zacapa Centenario rum 0,7L 40%
Zacapa Centenario rum 0,7L 40%
28 749 Ft

Zacapa Centenario rum 0,7L 40%

Zacapa Centenario rum 0,7L 40%

A termék Bruttó eDrink ára: 24 880 Ft

Isteni aroma, igazi textúra és izgalmas mélységű aromakarakter – ez a Centenario rumok zamata, amit minden igazi rumrajongónak érdemes megkóstolnia!

A Centenario egy díjnyertes rum, Costa Rica büszkesége, és a kiforrott, stílusos aromahangolású rumok iskolapéldája. A Ron Centenario solera rendszerben készíti a rumjait, master blenderük pedig különleges italokkal rukkol elő a Costa Rica-is Meseta Central magas fekvésű lankáin, ami még különlegesebbé teszi ezeket a parádés párlatokat.  A Centenario aromarétegeiből kirajzolódik Costa Rica kultúrája és szellemisége, a cukornád finomságáról nem is beszélve! A sokszínűen édes aroma annak köszönhető, hogy a Centenario-nál minden a cukornád gondos kiválasztásával kezdődik. A szakemberek számára az a prior szempont, hogy a növény erős szárral, lédús szövettel rendelkezzen, mert akkor tudják belőle igazi precizitással kivonni a cukrot. Costa Ricán trópusi az éghajlat, és az ízek komplexitásának tovább kedvez a vulkanikus talaj és az itt lévő buja természet sokszínűsége. Mindez ideális környezetet teremt a cukornádnövények fejlődéséhez.

28 749 Ft
Részletek

A lepárló 1976-ban jött létre, neve a Guatemala keleti részén található Zacapa város 100 éves fennállása előtt tiszteleg. Az itt készülő rumot egyszer passzírozott, sűrített cukornád léből (ún. cukornád mézből) készítik, amely eljárás jóval ritkább, mint a széles körben alkalmazott melasz alapú rumkészítés. A párlatok érlelése is a rumok között egészen egyedi eljárással történik, ugyanis a Spanyolországban készülő sherry, solera nevű érlelési metódusát alkalmazzák, melynek lényege, hogy a tölgyfahordókat hatalmas raktárakban egymásra pakolva tárolják és mindig a legalsó sorban lévő hordó tartalmát palackozzák a fölötte lévőből pótolva azt, így haladva egészen a legfelső hordóig. Ezáltal állandó ízt és minőséget tudnak garantálni.

Az előállítási folyamat fent említett különlegességei és természetesen Lorena Vazquez keverőmester szakértelme is nagyban hozzájárul a Ron Zacapa sikereihez. A Zacapa rumjai számtalan nemzetközi elismerést és díjat nyertek már, többek között a Zacapa volt első, aki bekerült a Nemzetközi Rum Fesztivál Híresek Csarnokába, a Chicagóban székelő Beverage Testing Institute pedig 95 feletti pontokkal jutalmazta.

Adatok
Cikkszám
27530
Hasonló termékek